Vaszkó Bence

 

,,A mászás egyharmad erő, egyharmad technika és egyharmad psziché"


2012 nyarán ismerkedtem meg a falmászással. Egyből szerelmese lettem ennek a "játéknak". Úgy gondolom, hogy a mászás egy játék. Egy jaték a súlypontunkkal, egy játék, melynek az a célja hogy 2 fogásról - a megfelelő technika segitségével -  a legkisebb energia befektetésével érjük el a következőt.

A mászás az egyik alapvető mozgásformája az embernek. Mindamelett hogy egy kiváló kikapcsolódási lehetőség, kifejezetten hasznos, mert egyidőben fejlődik a koncentrációs képesség, az egyensúlyérzék, az erő és állóképesség, a problémamegoldó készség és a logikus gondolkodás.

 

A  hanyag testtartás kifejezetten nagy probléma manapság. A a mászás a helyes testtartás kialakitásában is nagy segítséget tud nyújtani, a gyerekeknél akár már  heti 2-3 alkalom, 2-3 hónap alatt a szemmel látható fejlődést eredményezhet.


"Mászni lábbal kell" - ezt általban azok az emberek is tudják akik csak úgy "beesnek" egy mászóterembe, viszont ezt kivitelezni, - az eddigi tapasztalataim alapján - csak kevesen képesek. Ebben tudok segitséget nyújtani gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Időpont egyeztetés és további információ:

Vaszkó Bence

+ 36 20 324 72 36

szemelyiedzes@maszobirodalom.hu